Author Topic: How to syncTB 303 with MC 303  (Read 8500 times)

brainstorm

  • Guest
How to syncTB 303 with MC 303
« on: June 02, 2003, 05:26:55 PM »
Hi
I have TB 303 and like to synchronize with MC 303. But it didn't synchronize when I plugged the MIDI out from MC 303 to the TB 303's Sync in.

Could you help me?

ps : Have anyone tried MicroKorg?
Regards

Stuff

  • Newbie
  • *
  • Posts: 80
  • Karma: +0/-0
  • Bought my first pRodigy in 1992, now it's 2003...
    • View Profile
Re: How to syncTB 303 with MC 303
« Reply #1 on: June 03, 2003, 03:13:13 PM »
You need a Midi/Sync converter, since the Tb-303 doesn't have midi. Doepher, Phillip Rees, Kenton midi interfaces...around $100 should be sufficient.

brainstorm

  • Guest
Re: How to syncTB 303 with MC 303
« Reply #2 on: June 10, 2003, 04:13:02 PM »
But I can't find a Kenton MIDI Box here.
Thanx anyway.

Ekko

  • Newbie
  • *
  • Posts: 494
  • Karma: +0/-0
  • Lurker!
    • View Profile
Re: How to syncTB 303 with MC 303
« Reply #3 on: June 12, 2003, 04:20:43 PM »
you don't need exclusive kenton-stuff, there are loads of people selling MIDI-boxes and allround-solutions for any kind of convertness (CV/MIDI/Pedal contr./anything) on the net (maybe ebay).
Tradition IS a tradition

Stuff

  • Newbie
  • *
  • Posts: 80
  • Karma: +0/-0
  • Bought my first pRodigy in 1992, now it's 2003...
    • View Profile
Re: How to syncTB 303 with MC 303
« Reply #4 on: June 12, 2003, 10:10:53 PM »

Ekko

  • Newbie
  • *
  • Posts: 494
  • Karma: +0/-0
  • Lurker!
    • View Profile
Re: How to syncTB 303 with MC 303
« Reply #5 on: June 12, 2003, 11:28:02 PM »
That thing should do it.
But I'm not sure if that thing's able to seperate the incoming MIDI-events, looks like it's just a MIDI-merger that spits out the signal 6-fold.
So the question is, can you address any MIDI-item for itself from the Sequencer as you could do with a common MIDI-interface?
I don't think so, but if you jsut use it for solving combination problems, it looks like a good buy.
Also, most synth can be used in at least two MIDI-modes (Multimode, MIDI-mono-mode, Poly/Omni-mode, Homophonic mode, Monophonic mode, declaration may differ). Only the CV/gate and DIN-controlled synth are mostly monophonic, so it does not make a difference anyway.

Tradition IS a tradition

brainstorm or else

  • Guest
Re: How to syncTB 303 with MC 303
« Reply #6 on: June 15, 2003, 03:40:57 PM »
I have checked in ebay.
I dont know guys, because I only spent less than $40 for the TB-303. I think I have to try to find here. I dont think to buy online ;). Thanx.

Regards

Soundscape


Lasssa

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +0/-0
  • Poison
    • View Profile
Re: How to syncTB 303 with MC 303
« Reply #7 on: November 15, 2003, 05:43:39 PM »
Where can I find a manual for mc-303; anyone knows??
signature

brainstorm

  • Guest
Re: How to syncTB 303 with MC 303
« Reply #8 on: December 27, 2003, 05:50:49 PM »
try www.synthzone.com/roland.htm to find mc 303 manual ;)


soundscape

Lasssa

  • Newbie
  • *
  • Posts: 19
  • Karma: +0/-0
  • Poison
    • View Profile
Re: How to syncTB 303 with MC 303
« Reply #9 on: January 03, 2004, 01:52:40 AM »
Thanks :D
signature

 

Home Page | XML sitemap | Search | Feedback
Jussi Lahtinen © Copyright 1998-2017 All rights reserved.
This site is valid HTML5 & CSS - Web Designed with Accessibility in mind.

All images, audio, downloadable media, logos and registered trademarks are property of their respective owners.