Helsingin Sanomat

The Prodigy on tiettävästi muuttanut jätti­hittinsä sanoitusta

The Prodigy on tiettävästi muuttanut jätti­hittinsä sanoitusta
The Prodigyn Maxim (vas.) ja Keith Flint lavalla Tšekissä heinäkuussa 2018. Flint kuoli vuonna 2019. KUVA: DAVID TANECEK / ČTK

BRITTIYHTYE The Prodigy on tiettävästi muuttanut Smack My Bitch Up -hittinsä sanoitusta. Asiasta kirjoittavat useat brittimediat.

Alun perin vuonna 1997 ilmestynyttä kappaletta on arvosteltu naisvihamieliseksi ja väkivaltaan yllyttäväksi.

Kappaletta ja sen sanoitusta ovat arvostelleet muiden artistien lisäksi myös lähisuhdeväkivallan uhreja tukevat järjestöt. Britanniassa myös kappaleen radiosoitto on ollut rajoitettua sen sisällön vuoksi.

Arvostelun syynä on ollut kappaleen nimi, jota toistetaan useasti sen aikana.

Nyt kuitenkin useat brittimediat kertovat, että viime viikonloppuna Lontoossa esiintyessään The Prodigy oli muuttanut hittiään niin, ettei yhtyeen vokalisti Maxim huutanut kertaakaan ”smack my bitch up”. Sen sijaan hän vain toisti alusta loppuun kappaleen aloittavaa riviä: ”Change my pitch up.”

Asiasta kirjoittaa esimerkiksi brittilehti The Independent. The Prodigyn edustajat eivät suostuneet kommentoimaan asiaa lehdelle.

KAPPALE on alun perin julkaistu The Prodigyn vuonna 1997 ilmestyneellä The Fat of the Land -albumilla, jolla elektronisen musiikin kokoonpano teki kansainvälisen läpimurtonsa.

Kappale sai aikoinaan runsaasti huomiota myös musiikkivideonsa vuoksi. Ruotsalaisen Jonas Åkerlundin ohjaama video sisältää muun muassa huumekuvastoa ja väkivaltaa.

The Prodigy kiertää parhaillaan Eurooppaa. Kokoonpano esiintyi Ilosaarirockissa Joensuussa viimei kesänä.

The Prodigy on jatkanut toimintaansa, vaikka sen keulakuvaksi noussut vokalisti-tanssija Keith Flint kuoli vuonna 2019.

Scans



Jump to articles main | Prodigy main
The Prodigy 34 pcs sticker set

Huge set of The Prodigy stickers. 17 different designs (2 of each) and total of 34 stickers. Sticker sizes vary from 7 cm to 3,5 cm. Order here >