• Keith Flint - The Lollies
  A posthumously released Keith Flint solo track is now officially available! Read more
 • NME Awards 2020: Watch Leo Crabtree pay emotional tribute to Keith Flint
  The Prodigy‘s long time live drummer Leo Crabtree led a tribute to Keith Flint at the NME Awards 2020, last night. Read more
 • Maxim releases a new solo album
  The Prodigy's Maxim's 3rd solo album “Love More” will be released in Japan on December 4th. Read more
 • Rare Keith's tour outfit on sale on forum
  Theprodigy.info visitor and a fan is selling an outfit once owned by Keith Flint. Read more
 • Keith Flint dead at 49
  The iconic frontman was found dead at his home. All love and sympathy goes out to his family, friends and all fans across the world at this sad time. Read more

Helsingin Sanomat

Prodigyn jytke on yhä kuin tauotonta turpaanmätkimistä, ja se kuulostaa yllättävän piristävältä ja onnistuneelta

Kymmenen kappaleen biittivyöry kuulostaa toki nostalgiselta, mutta luontevan hienovaraisesti päivitetyllä tavalla. Prodigy ei piittaa trendeistä.

Konemusiikki

The Prodigy: No Tourists. BMG. ★★★
 

BRITTI­LÄINEN The Prodigy taisi olla 1990-luvun loppu­puolen suosituin kone­musiikkiyhtye. Viime kesän Weekend-festivaali taas osoitti, että vaikka nuorisoa ei näytä yhtyeen aggressiivinen junttaus kiinnostavan, henkinen dieselin katku löyhkää yhtyeen show’ssa yhä kiitettävän ja naurettavan sakeana.

Jos Prodigyn lapsellinen ja vieraantunut anarkia maistui yhtyeen suuruuden vuosina hauskalta, myös seitsemäs albumi kuulostaa yllättävän piristävältä ja onnistuneelta, vaikka olennainen on ennallaan.

Kaahaus on sekopäisen kiihkeää, tuhtien bassojen jytke on kuin tauotonta turpaan mätkintää, psykedeelinen synteettinen vatkaus kuin Chemical Brothersilta pöllittyjen häiriintyneimpien elementtien kopelointia teollisuusrockista innostuneen Skrillexin työhuoneella.

No Tourists ei siis ole missään nimessä masentava tapaus. Kymmenen kappaleen biittivyöry kuulostaa toki nostalgiselta, mutta luontevan hienovaraisesti päivitetyllä tavalla. Prodigy ei piittaa trendeistä.

Albumin nimi viittaa yhtyeen mukaan eskapismiin. Yhtye toistanee kliseisen synkkiä illuusioitaan loppuun saakka.

Jump to articles main | Prodigy main

Further reading