theprodigy.info forum

Music & composing => Equipment => Topic started by: techno4yourhead on January 28, 2002, 11:45:33 PM

Title: Anyone got a W-30?
Post by: techno4yourhead on January 28, 2002, 11:45:33 PM
Well... HAVE YA???
Title: Re: Anyone got a W-30?
Post by: techno4yourhead on January 28, 2002, 11:46:58 PM
That wisnae meant tae be a greetin face by the way, it just came up that way when a pit 3 ?'s next to each other.


??? like that
Title: Re: Anyone got a W-30?
Post by: Ekko on January 29, 2002, 01:05:17 AM

Quote
Well... HAVE YA


You want one?

Quote
That wisnae meant tae be a greetin face by the way, it just came up that way when a pit 3 ?'s next to each other.

??? like that


Well, that's what the "Disable Smilies" - check is for...
Title: Re: Anyone got a W-30?
Post by: techno4yourhead on January 29, 2002, 01:29:48 AM
How you gonnae give me one?
Title: Re: Anyone got a W-30?
Post by: Ekko on January 29, 2002, 07:27:16 PM
Quote
How you gonnae give me one?


Harr harr, THIS is not your problem dude, just make sure the money's in time...

Watched too much Bullit, I guess
Title: Re: Anyone got a W-30?
Post by: juGe on May 09, 2002, 03:59:15 PM
Heh, maybe I should say I have one actually :) anyone wanna sell some efects to me? :)
Title: Re: Anyone got a W-30?
Post by: Ekko on May 09, 2002, 04:52:47 PM
Really? Do you use it? Do you like it? What effects are you looking for? Ah, bollocks, you don't more than a couple of
SE-70's !
Title: Re: Anyone got a W-30?
Post by: juGe on May 09, 2002, 05:18:22 PM
To be honest I bought it recently and I haven't had really time to get into it.. but yeah.. I'm planning to maybe buy some effects or some other stuff too.. only problem is that I just don't have too much time atm. I'm newbie in this stuff, but I hope I have some time to learn things and have fun :)

but if peeps have some nice sample disks or song disk they can freely contact me :)
Title: Re: Anyone got a W-30?
Post by: Ekko on May 09, 2002, 07:06:23 PM
Mh, what I'm really interested in, is, if the W's totally functional.
Have you checked it through yet?
The most common thing breaking down on it is the LCD-screen and the keys of course.
Have you played all keys yet?
Sometimes the W starts to make some scratchy noises when you give out too much signals. Are all outputs ok?
And I heard that the midi-ports are very susceptible to damage.

Maybe you can find some old disks, they're compatible to an old Roland disk-standart from that time, so they shouldn't be rare.

Have fun!
Title: Re: Anyone got a W-30?
Post by: juGe on May 09, 2002, 11:50:34 PM

Quote
Mh, what I'm really interested in, is, if the W's totally functional.
Have you checked it through yet?
The most common thing breaking down on it is the LCD-screen and the keys of course.
Have you played all keys yet?
Sometimes the W starts to make some scratchy noises when you give out too much signals. Are all outputs ok?
And I heard that the midi-ports are very susceptible to damage.

Maybe you can find some old disks, they're compatible to an old Roland disk-standart from that time, so they shouldn't be rare.

Have fun!



Yeah.. it's actually in very good condition.. I have tried to check it out.. and it works fine.. all keys are ok and so is the LCD-screen.. and there is no problem if something happens cause I know some peeps from Roland scandinavia and I think they can repair it easily ;) Actually Roland scandinavia's office is in the very same building where I'm working :) I have been there several times checking their stuff.. nice shit :)

I have actually already find some s-50 disks and they work fine.. and then I have even manage  to transfer some own stuff from pc to w-30... aww ;)
Title: Re: Anyone got a W-30?
Post by: Ekko on May 10, 2002, 05:46:42 PM
When I have the next opportunity to get one, I think I'll get one.

We could exchange sounds then

Cheers

P.s.: How does it look at Roland's there...?
Title: Re: Anyone got a W-30?
Post by: Jeerapaet on October 10, 2002, 10:56:52 PM
Hi. I just got a W-30 and I'm pretty much new to MIDI (I've been recording regular old audio by using my drum machine (dr-202)to make sure I keep time while I play synth parts by hand and with arppegiator). So, anyway, with the W-30 sequencer:

1)would it be best to sync my drum machine (which you can program entire 'songs' into by linking patterns together) to the W-30 or to program the beats in the W-30 sequencer itself, just using the drum sounds from the dr-202, and then copy like an 8 measure section of that beat to use throughout song.
2)for those of you who are good at sequencing with the W-30, how long does it usually take you to just enter the steps of the sequence (whole song) excluding the time you spend on the creative process of songwriting? I mean, it took me like 10min to just enter a simple 8 measure beat.

thanks a lot. I'm sure i'll have more questions later as i explore the W-30 more.